Back 2 School #7|Do’s And Dont’s Eerste Schooldag

Vandaag alweer het 7e ‘back 2 school’ artikel voor jullie. Vandaag heb ik een paar do’s & dont’s voor de eerste schooldag. Dat kan altijd handig zijn. Dus laten we maar snel beginnen.tumblr_nbqbskQAUw1tf3hnto1_500

DO’S:

1 Spreek met vrienden af om samen te gaan
Gaan er vrienden van je naar de zelfde school of zitten ze zelfs in de zelfde klas als jou? Spreek dan af om samen te gaan. Dat gaat een stuk gemakkelijker en minder awkward. En als je verdwaald ben je in ieder geval niet de enige die verdwaald:p

2 Neem alles mee wat je nodig hebt
Niets is vervelender dan dat je dingen die je nodig hebt niet mee hebt genomen. Denk hierbij aan een potlood, pen, gum ect. Neem ook wat extra mee voor als iets kapot is of als iemand iets niet me heeft.

3 Wees vrolijk
Ja school is weet begonnen maar dat is geen reden om niet vrolijk te zijn. Hoe vrolijker je bent hoe sneller iemand op je afkomt.

tumblr_m6a6xkcdhq1r3lo4ro1_500.jpg

4 Neem eten en drinken mee
Neem zelf je lunch mee. Je weet van te voren niet wat ze hebben in de kantine en hoe duur dat allemaal is. Je kan best even kijken in de kantine. Maar als ze niks hebben dan zit jij straks zonder eten en drinken. En het is een stuk goedkoper en misschien zelfs gezonder.

DONT’S:

1 Ga niet alleen zitten
Ga vooral niet alleen zitten. Het lijkt misschien ‘veiliger’. Maar ga gewoon naast iemand zitten die ook alleen zit. Natuurlijk wel even vragen of die stoel vrij is. Want misschien wacht hij/zij wel op een vriend die er nog aan moet komen.

2 Neem niet alle boeken mee
Neem niet de boeken mee die je niet nodig hebt. Je tas wordt dan veelte zwaar. En je hebt ze toch niet nodig. Je krijgt alleen maar last van je rug. Dus neem alleen mee wat je nodig hebt.

3 Doe je niet anders voor!
Wees gewoon jezelf. Ga je niet anders voordoen omdat je denkt dat je zo sneller vrienden krijgt. Ze zijn dan geen vrienden met de echte jij.

4 Negeer geen andere mensen
Het is misschien je eerste schooldag en je kent niemand. Maar ga vooral geen mensen negeren. Als ze wat vragen, ga er op in. Zo krijg je ook veel sneller vrienden.

 

Advertisements

One thought on “Back 2 School #7|Do’s And Dont’s Eerste Schooldag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s